Lebato Musikpicknick 30 juli - FINAL - 2011

Vi avslutar den här sommarens musikpicknickar med en musikalisk hyllning till sommaren och folket! Lördagen den 30 juli blir det final med topp-artister och ni skapar förstås den sköna stämningen tillsammans med artister och dj:s i en picknickvänlig park.

Vi kör som vanligt kl 15-22 och även denna finalomgång är det gratis för alla! 

Speltider:

15.00-16.50 Dj Gainde & Million Vibes Sound
16.50-17.30 Dembo Therootsman 

17.50-18.30 Princess Charm     
18.50-19.30 Rebecka Dahlqvist Band
19.50-20.30 Edu Bumba, Sofi Hellborg, Sal Dibba & Magnus Enorsson
20.50-21.30 Sousou & Maher      


SOUSOU & MAHER


Foto: Eirik Folkedal


Kolla när Sousou & Maher spelar live i Sveriges Radios studio fredag 29 juli, P4 Malmöhus

Paret Maher och Sousou Cissoko, från Sengegal respektive Sverige, spelar vacker västafrikansk musik med influenser från reggae, mbalax, pop och blues. Sedan debutalbumet 2008 har de turnerat i Skandinavien, Sengegal, Tanzania och Sydafrika.

Sousou är en av världens få kvinnliga koraspelare. Hon har rötterna i Skåne men lever nu halvårsvis i Senegal tillsammans med Maher, som föddes till koraspelare. De spelar, sjunger och berättar om korans starka dragningskraft, hur den har fört dem samman och kallat till livsäventyr. Två artister som bjuder på sig själva med stor värme och närvaro.

Folk- och världsmusikgalan 2010 vann de kategorin Årets nykomling, och 2011 var de nominerade i klassen Årets grupp. De släpper sitt nästa album Stockholm-Dakar i september 2011.



EDO BUMBA, SOFI HELLBORG, SAL DIBBA OCH MAGNUS ENORSSON


Edo Bumba             Sofi Hellborg


Sal Dibba


Edo Bumba

Edo Bumba är född i Kongo och har vuxit upp med musik, rytm och dans i olika former. Han kom till Sverige 1987 och utbildade sig vid Musikhögskolan i Göteborg. Många körsångare har genom Edo upptäckt både den kristna och folkliga repertoaren från centrala och södra Afrika.

Edo Bumba är idag flitigt anlitad som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Han undervisar i dans, rytmik och körsång för såväl barn som vuxna, både enskilt och i grupp. Edo turnerar också med grupperna Amani, Amani mini , E Bumba Band och SAuti Sol och Afrotronics och ger mycket uppskattade konserter runt om i Norden.

1997 fick Edo Bumba Kungliga Musikaliska Akademins pedagogpris, för att han "med sin gedigna kompetens inom den afrikanska musiktraditionen och med en smittande entusiasm, i sin verksamhet byggt broar av förståelse och musikupplevelser mellan svenskt och afrikanskt".

http://www.edobumba.com/


Sofi Hellborg

Sofi är en etablerad saxofonist, sångerska och kompositör med sex album bakom sig i eget namn. Hennes senaste Drumming is calling kom ut i mars 2008. Sofis musik är en egen blandning av afro, funk och jazz. Det är också dessa musikstilar som präglat hennes uppväxt och liv.

Efter en utbildning på jazzfolkhögskola i Svalöv gav hon sig iväg till Kamerun för att möta den afrikanska musiken på nära håll. Därefter fortsatte resan till London där hon direkt blev medlem i Highlife-bandet Orchestre Jazira. Efter London lockades Sofi till Paris och spelade som heltidsmusiker med många kända artister så som Mory Kante, Charlelie Couture, Wasis Diop m fl. Det var en tid fylld av olika projekt som så småningom ledde fram till hennes första cd Travel & See som kom ut 1993. Därefter kom Hey now 1996, Time will Tell 1998, Go Open 2001 och To Give is to Get 2006. Med sitt band och dessa skivor har Sofi fortsatt att turnera och uppleva många olika platser i världen.

År 1999 flyttade Sofi tillbaks till Lund och träffade de musiker hon spelar med nu i sitt band samt har sedan hon flyttat hem haft olika samarbeten tillsammans med bl.a. Edo Bumba,Tony Allen, Timbuktu och Ola Melander.

http://www.sofihellborg.com/



PRINCESS CHARM (BENIN)



Princess Charm är en nationalfigur i sitt hemland Benin; nu har hon bosatt sig i Sverige. Hon gör afro-beat-musik som gjord för party, och sjunger på franska, engelska och flera afrikanska språk.

Hon är influerad av artister som Angelique Kidjo, Gadji Celi och Beyoncé. Princess Charm har sitt eget produktionsbolag, Charm Productions, och  hon producerar andra artister i Afrika och Europa. I Sverige jobbar hon med FreeStyla Records.

www.myspace.com/princessecharm

www.youtube.com/princessecharm

www.cdbaby.com/princessecharm




DEMBO THEROOTSMAN (GAMBIA)



DembotheRootsman är en Göteborgsbaserad grupp bestående av musiker, sångare och körsångare från Gambia, Senegal, Kurdistan, Latin Amerika, Ukraina och Sverige.  Gruppens musik har en tung förankring i den Västafrikanska traditionen med inriktning på trummor och traditionellt trumspel. Man framför populära traditionella sånger, men ”rootsmännen” vill också utifrån den traditionen bredda sig och blanda in andra musikaliska uttryck och stilar från t ex Jamaica, USA och Europa. Populär afropop med elbas möter här svensk bluesgitarr i en mix med nya och egna låtar. Sångerna är på mandinka, engelska och svenska.

Albuloo
heter Dembos debutalbum, som består av egenproducerat material albumet släpptes i januari 2009. En röd tråd går genom hela albumet där kvinnors olika livsvillkor och insatser i samhället synliggörs och albumet är ett tack och en hyllning till dem i Gambia och resterade delen av vår värld. Men skivans budskap är också fred och motstånd mot allt slags våld, krig och utnyttjande av den fattiga delen av världen. Sångerna sjungs mestadels på språket mandinka, som är ett av de stora språken i Gambia, samt på engelska. Gruppen är signad av skivbolaget Freestyla records.

Dembo Jatta är grundare till gruppen Dembo theRootsman. Han kom till Sverige från Gambia 1989. Han har varit verksam som musiker sedan tidiga tonåren och turnérat i bl a England, Litauen, Finland, Danmark, Norge, Sverige samt USA. Han har medverkat i bandet Roots Manding, TV4 i Bingolotto, samt filmen Lust utan gräns. Dembo har spelat i många olika sammanhang och medverkat på ett flertal skivproduktioner. Har tidigare tilldelats Göteborgs stads kulturpris 1996 samt Västra Götalandsregionen 2005.


www.myspace.com/dembotherootsman

Dembo Jatta på facebook



REBECKA DAHLQVIST BAND (MALMÖ)


Bandet spelade på Lebatos Musikfestival i Folkets Park för ett år sedan och var då mitt uppe i inspelningen av debutalbumet It's all about People, nu är de tillbaka igen och kan bjuda på repertoar från hela skivan! Musiken är en blandning av jazz/pop med västafrikansk influens.

Bandet som kommer spela i Folkets Park består av:

Rebecka Dahlqvist - Sång

Peter Bohlin - Gitarr

Salieu Dibba - Percussion

Eva Neidek - Piano

Johannes Nästesjö - Bas

Andreas Weister Andersson - Saxofon


KONFERENCIER - SUZANNE NAFFAH



Suzanne Naffah som även kallar sig Suuz är från Malmö, och har jobbat som programledare både på SVT och Sveriges Radio. Det är Suuz som är vår konferencier under finalen av Lebatos musikpicknickar i Malmö Folkets Park.


LEBATOS MUSIKPICKNICKAR GENOMFÖRS MED STÖD FRÅN MALMÖ FOLKETS PARK, MALMÖ KULTURSTÖD, SÖDRA INNERSTADENS SDS OCH ABF.


Klubb Living kör efterfest på Moriskan, med Big Whale live på scen! Du kanske såg honom på Lebatos musikpicknick den 9 juli, och gjorde du inte det ska du passa på nu!


Big Whale på scen i Folkets Park, Lebatos musikpicknick 9 juli



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0