Bilder från midsommaraftonens musikpicknick

Tack till Cattis Ahlgren för alla foton! Klicka på de små bilderna för att se dem större.


















                


Musikpicknick Midsommarafton 24 juni

Om du inte hör till dem som ska åka ut till landet till en stuga under midsommarhelgen är du välkommen att fira midsommar med oss i Malmö Folkets Park. Vi kör nämligen en musikpicknick även på midsommarafton. Kl 15-22 som vanligt, stora utescenen.

Som vanligt kommer det att finnas afrikansk mat att köpa strax intill gräsmattan vid scenen, nu både etiopisk och från Tanzania.


Det här bjuder vi på:

SPOTNICC



Christian aka Spotnicc kan du kolla in mer av här:

www.spotnicc.wordpress.com



NGOMA TRUMGRUPP



Traditionellt trumspelning från Tanzania i Östra Afrika med Ngoma trumgrupp. Medlemmarna är bosatat i Sverige och Danmark sedan många år tillbaka. Deras ledare Rachel från Tanzania är aktiv gospelsångerska.



BRASIL SAMBA




Brasil Samba har funnits i åtta år och tillsammans med Os Baianos har vi medverkat på många olika event, såsom Wallmans Salonger, nationsfester i Lund, Tylösand, karnevaler i Danmark, Drömmarnas Hus, Glasklart, Idol, Möllevångskarnavalen, Backa Karnevalen, Köpenhamnskarnevalen, Kulturkarnevalen i Folkets Park, Malmöfestivalen, Mölleplatsen tillsammans med hiphopgruppen Advance Patrol och olika välgörenhetsevenemang.


PELLE KRONHAMN ET AL




Pelle Kronhamn et al är pop/rock band från Malmö. Musiken varierar från akustiska singer/songwriter-låtar till rock (och däremellan). Bandet har spelat sedan 2006 och har gjort några egensläppta plattor varav de senare finns att höra på spotify.

ALLONE




Adote aka AllOne är ursprungligen från Togo och kör musik som kommer att få dig att vilja dansa...





JAVIER MANIK



Javier Manik spelar reggae med latino- och rockinfluenser, och chansen är stor att du har sett honom spela på gågatan i Malmö. Men du kan förstås också ha sett honom på scen på t ex Möllevångsfestivalen.



ORIGAMI WORKSHOP



Vi viker tranOR inför Origami manifestation Tusen Tranor för Fred !

Vi vill redan nu skapa intresse för den origamimanifestation Kulturskolan Sofielund ska delta i längre fram. Arrangemanget tar plats i en av Malmös parker den 3 september i samarbete med Laboratorium för Origamen
i Sverige och under dagen ska tusen tranor vikas i kampen för fred. Tranana är en av de mest kända origamifigurerna, orizuru. Att vika 1000 origamitranor och fästa ihop dem med en tråd kallas för Senbazuru.



Bakgrund:
Onsdagen den 6 augusti är dagen då origamister runt om i hela världen gör en hyllning till freden i världen. Arrangemanget kallas för ”Tusen tranor för Fred” och har sitt ursprung i Japan.

Sadako var en japansk flicka i 11-års åldern. Hon blev sjuk efter atombomben som släpptes över Hiroshima, den 6 augusti 1945. Hon trodde att hon skulle överleva, och inte dö av leukemi, om hon lyckades vika tusen papperstranor… Tyvärr dog hon ändå men kampen för fred fortgår oförtrutet.

våra hemsidor:

www.origami-lab.se

www.kulturskolansofielund.se



DJ RASTA BAHIA & DJ LK

Våra dj:s bjuder på en blandning av brasiliansk musik, afrosalsa, reggae, afro world music med mera.


Varmt välkommen!

Musikpicknick i Malmö Folkets Park 18 juni kl 15-22

Dags för Lebatos musikpicknick igen! Artister, dj:s och en härlig stämning kan avnjutas helt gratis kring stora scenen i parken kl 15-22! Ta med picknickkorg, en filt och ha en härlig dag och kväll med oss!

Pallar du inte fixa picknick finns det etiopisk och Tanzanian mat att köpa precis intill gräsmatteområdet vid scenen, och dessutom kläder, smycken och hantverk från Afrika.

Det här bjuder vi på den 18 juni:

ARTISTER:

Dat Boy Cee



En 22-årig Malmökille som jobbar med sitt andra mixtape "Still Growing Up", som ska bli klart i sommar. Musikstil: hiphop, r&b och dancehall.

www.myspace.com/datboycee


Mr Zecret



"Upcoming artist based in Malmö, Sweden, from Congo, Africa. A voice mixing the best of reggae, dancehall and soul music." Så presenterar sig Mr Zecret på facebook.

www.myspace.com/mrzecret


Curious


Hiphop-kille. Lyssna på honom på soundcloud eller myspace:

http://soundcloud.com/curiousmuzik

http://myspace.com/curiousstyle


Americol  & Joel Profresh Commey

Americol på scen
Americol är en 19-årig kille från Hermodsdal i Malmö, som ni också kunde kolla in förra året på en av våra musikpicknickar.
Kolla in mer om Americol HÄR

I år tar han med sig en gäst från Köpenhamn: Joel Profresh Commey




www.myspace.com/mbliljnc



DJ:S



DJ LK (reggae)
Frankie aka Coco Master (afrikansk musik och afro hiphop)






HIP HOP GATHERING kl 17-19 i samarbete med studieförbundet Bilda/Hiphop Centralen



På fyra av sommarens musikpicknickar samarbetar vi med Bilda/Hiphop Centralen som intar scenen med breakdance-workshops, uppvisningar och rapartister kl 17-19. På gräsplanen kring scenen kommer också en graffitimålare att skapa ett verk inför publiken.









* * * * *

Datum för kommande musikpicknickar:

fred 24 juni (midsommarafton)
lörd 9 juli
lörd 23 juli
lörd 30 juli (Finalspecial!)

Musikpicknickarna genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd, Södra Innerstadens SDF och ABF.


affisch Lebatos musikpicknick


Fler bilder från Musikpicknicken 4 juni

Tack Cattis Ahlgren för de här bilderna från Lebatos Musikpicknick i Malmö Folkets Park den 4 juni!








Poplöst och Oscar Salazar på nationaldagen

Nationaldagen den 6 juni kör Lebato en extra musikpicknick i Malmö Folkets Park kl 17-19, och ni är varmt välkomna att slå er ner i gräset kring stora utescenen, ta gärna med picknick och en filt.

DJ LK och DJ Moses spelar reggae, afro music och hip hop, och så blir det förstås artister på scen, nämligen: 

POPLÖST

Poplöst

Så här presenterar sig bandet: 
Poplöst är ett Malmö-band bestående av fyra killar mellan 16 och 17 år som har spelat tillsammans i snart ett år. Poplöst spelar "dammig jävla skrapsårs-pop" eller indie-pop, om det är enklare att komma ihåg. När Poplöst spelar kan de inte lova annat än energi och en dunderfin show och där förväntningarna om att publiken ska dansa alltid finns med.


OSCAR SALAZAR
Oscar Salazar

Så här presenterar han sig själv: 
Med sin röst och med gitarren i handen sjunger Oscar Salazar om tidens gång i samhället idag.

Med hans specialitet att översätta och tolka låtar, av Leon Gieco, Rage Against The Machine, Outernational m.fl, och med skånska/svenska sånger, av Peps Persson, Mikael Wiehe, Thåström, Björn Afzelius mfl, har han lyckats att bilda en ny genre akustisk folk progg, hans egen röst.

Som en erfaren musiker har Oscar som uppdrag och som uppgift till varje spelning att få folket att klappa på, sjunga med och hoppa upp o ner, sida till sida. Och hittills har han lyckats med det rätt bra!

Han har nyligen skapat en god relation med det amerikanska enastående bandet !OUTERNATIONAL! som arbetar tillsammans med Tom Morello, Rage Against The Machines gitarrist. Oscar har en tolknings låt av en !OUTERNATIONAL! låt, "Fighting Song" som han på svenska kom att kalla för "Det är dags att slå tillbaks!"







Första bilderna från första musikpicknicken

Vi kunde inte haft bättre tur med vädret, det var en fantastiskt skön lördag i Malmö Folkets Park när vi bjöd på sommarens första musikpicknick. Avslappnat och skönt, picknickare i alla åldrar som njuter av musik, umgänge och härlig stämning. Fler bilder kommer!

Klicka på bilderna för att se dem i större version!

Artister, picknick-publik och ungarnas spontandans på scen mellan akterna. Foto: Maria Bohlin

Sol och värme på musikpicknicken 4 juni :-)

sol
Vädret spås bli perfekt på lördag, när det är premiär för Lebatos musikpicknickar i Folkets Park. Sol och sisådär 22 grader varmt :-)

Ta med filt och picknick och slå dig ner i gräset intill Malmö Folkets Parks stora utomhusscen. Vi kör kl 15-22! Hiphop och afrikanskt blir det, med rappare, breakdansare, graffitmålare, dj:s och så kryddar vi med möjligheten att köpa Etiopisk mat och fairtraidevaror från Etiopien samt kläder, smycken och hantverk från Afrika.

Läs mer om artister och dj:s lördag 4 juni HÄR.

Extra musikpicknick på Nationaldagen 6 juni

Lebato är med och firar Nationaldagen 6 juni i Malmö Folkets Park! Vi kör en extra musikpicknick kl 17-21 med artister och dj:s för alla som är lediga och är sugna på musik och picknick.

ARTISTER:

Poplöst

Poplöst

Så här presenterar sig bandet:
Poplöst är ett Malmö-band bestående av fyra killar mellan 16 och 17 år som har spelat tillsammans i snart ett år. Poplöst spelar "dammig jävla skrapsårs-pop" eller indie-pop, om det är enklare att komma ihåg. När Poplöst spelar kan de inte lova annat än energi och en dunderfin show och där förväntningarna om att publiken ska dansa alltid finns med.

Den 6 juni börjar Poplösts turné, just i Malmö Folkets Park, och sedan kommer de att dra sig vidare uppåt under sommaren och bland annat spela på Simrishamns Sommarfestival.

Facebook: www.facebook.com/poplostmusik
MySpace: www.myspace.com/poplost


Oscar Salazar
Oscar Salazar

Så här presenterar han sig själv: 
Med sin röst och med gitarren i handen sjunger Oscar Salazar om tidens gång i samhället idag. Förra året 2010 har Oscar haft en massa spelningar för att påverka under valet och har bland annat turnerat runt med SSU:s val aktiviteter.
Med hans specialitet att översätta och tolka låtar, av Leon Gieco, Rage Against The Machine, Outernational m.fl, och med skånska/svenska sånger, av Peps Persson, Mikael Wiehe, Thåström, Björn Afzelius mfl, har han lyckats att bilda en ny genre akustisk folk progg, hans egen röst.
Som en erfaren musiker har Oscar som uppdrag och som uppgift till varje spelning att få folket att klappa på, sjunga med och hoppa upp o ner, sida till sida. Och hittills har han lyckats med det rätt bra!
Han har nyligen skapat en god relation med det amerikanska enastående bandet !OUTERNATIONAL! som arbetar tillsammans med Tom Morello, Rage Against The Machines gitarrist. Oscar har en tolknings låt av en !OUTERNATIONAL! låt, "Fighting Song" som han på svenska kom att kalla för "Det är dags att slå tillbaks!"

http://www.myspace.com/o.salazar.a


DJ LK och DJ Moses spelar reggae, afro music och hip hop
Med hans specialitet att översätta och tolka låtar, av Leon Gieco, Rage Against The Machine, Outernational m.fl, och med skånska/svenska sånger, av Peps Persson, Mikael Wiehe, Thåström, Björn Afzelius mfl, har han lyckats att bilda en ny genre akustisk folk progg, hans egen röst.
Som en erfaren musiker har Oscar som uppdrag och som uppgift till varje spelning att få folket att klappa på, sjunga med och hoppa upp o ner, sida till sida. Och hittills har han lyckats med det rätt bra

RSS 2.0