Musikpicknick Midsommarafton 24 juni

Om du inte hör till dem som ska åka ut till landet till en stuga under midsommarhelgen är du välkommen att fira midsommar med oss i Malmö Folkets Park. Vi kör nämligen en musikpicknick även på midsommarafton. Kl 15-22 som vanligt, stora utescenen.

Som vanligt kommer det att finnas afrikansk mat att köpa strax intill gräsmattan vid scenen, nu både etiopisk och från Tanzania.


Det här bjuder vi på:

SPOTNICC



Christian aka Spotnicc kan du kolla in mer av här:

www.spotnicc.wordpress.com



NGOMA TRUMGRUPP



Traditionellt trumspelning från Tanzania i Östra Afrika med Ngoma trumgrupp. Medlemmarna är bosatat i Sverige och Danmark sedan många år tillbaka. Deras ledare Rachel från Tanzania är aktiv gospelsångerska.



BRASIL SAMBA




Brasil Samba har funnits i åtta år och tillsammans med Os Baianos har vi medverkat på många olika event, såsom Wallmans Salonger, nationsfester i Lund, Tylösand, karnevaler i Danmark, Drömmarnas Hus, Glasklart, Idol, Möllevångskarnavalen, Backa Karnevalen, Köpenhamnskarnevalen, Kulturkarnevalen i Folkets Park, Malmöfestivalen, Mölleplatsen tillsammans med hiphopgruppen Advance Patrol och olika välgörenhetsevenemang.


PELLE KRONHAMN ET AL




Pelle Kronhamn et al är pop/rock band från Malmö. Musiken varierar från akustiska singer/songwriter-låtar till rock (och däremellan). Bandet har spelat sedan 2006 och har gjort några egensläppta plattor varav de senare finns att höra på spotify.

ALLONE




Adote aka AllOne är ursprungligen från Togo och kör musik som kommer att få dig att vilja dansa...





JAVIER MANIK



Javier Manik spelar reggae med latino- och rockinfluenser, och chansen är stor att du har sett honom spela på gågatan i Malmö. Men du kan förstås också ha sett honom på scen på t ex Möllevångsfestivalen.



ORIGAMI WORKSHOP



Vi viker tranOR inför Origami manifestation Tusen Tranor för Fred !

Vi vill redan nu skapa intresse för den origamimanifestation Kulturskolan Sofielund ska delta i längre fram. Arrangemanget tar plats i en av Malmös parker den 3 september i samarbete med Laboratorium för Origamen
i Sverige och under dagen ska tusen tranor vikas i kampen för fred. Tranana är en av de mest kända origamifigurerna, orizuru. Att vika 1000 origamitranor och fästa ihop dem med en tråd kallas för Senbazuru.



Bakgrund:
Onsdagen den 6 augusti är dagen då origamister runt om i hela världen gör en hyllning till freden i världen. Arrangemanget kallas för ”Tusen tranor för Fred” och har sitt ursprung i Japan.

Sadako var en japansk flicka i 11-års åldern. Hon blev sjuk efter atombomben som släpptes över Hiroshima, den 6 augusti 1945. Hon trodde att hon skulle överleva, och inte dö av leukemi, om hon lyckades vika tusen papperstranor… Tyvärr dog hon ändå men kampen för fred fortgår oförtrutet.

våra hemsidor:

www.origami-lab.se

www.kulturskolansofielund.se



DJ RASTA BAHIA & DJ LK

Våra dj:s bjuder på en blandning av brasiliansk musik, afrosalsa, reggae, afro world music med mera.


Varmt välkommen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0